06 31 780 2559 info@csillivilli.hu

Nagytakarítás Miskolcon és vonzáskörzetében

work 3

Nagytakarítást vállalunk, legyen az lakás, családi ház, iroda, üzem, bevásárló központ, étterem, vagy üzlethelyiség

Ingyenes helyszíni felmérés! Takarítás akár hétvégén is, legyen az lakás, ház, iroda, üzem, csarnok! Profi szakemberek, preciz munka, megfizethető ár!

Takarítás azonnal!

Irodák, irodaházak takarítása Miskolc

work 1 1

Irodák, irodaházak, tárgyalótermek, üzlethelyiségek, közös helységek, mosdók, étkezők,  tisztán tartását vállaljuk, legyen az rész, vagy teljes munkaidő.

takarítás azonnal

Az ideális takarítási sorrend – Így haladj lépésről lépésre

Ahogy a költözés, a mosás vagy a bevásárlás, úgy a lakás tisztán tartása is rendszert igényel. Mutatjuk is, milyen az ideális takarítási sorrend.

Arra nem lehet receptet adni, melyik lakásban milyen is az ideális takarítási gyakoriság, mint ahogy azt sem tudjuk sztenderdizálni, melyik helyiség pontosan mit igényel. Arra viszont vannak elvek, mit mi után érdemes beütemezni – legyen szó egy gyors rendrakásról vagy épp a tavaszi nagytakarításról.

1. Reális célkitűzéseket határozzunk meg 

Ha nagy a ház, vagy a kerti tárolót is muszáj összekapni, ne próbáljuk egy nap alatt letudni az egészet! Ahogy az irreális diéták, úgy az ehhez hasonló célkitűzések is jó eséllyel csalódással végződnek. Nézzük meg, mennyi a teendő, meddig szeretnénk végezni, majd osszuk be a rendelkezésre álló szabadidőnket. Az elvégzett részfeladatok után jó lesz hátradőlni, és ki sem purcanunk a nagy suvickolásban. 

2. A szabadidőnk egy részét fordítsuk nagytakarításra 

Ha a fárasztó munkahetet non-stop hétvégi takarítással „pihenjük ki”, majd hétfő reggel hulla fáradtan állunk ismét munkába, az bizony akár rosszabb is lehet, mint pár porcicával megosztani az otthonunkat. Határozzuk inkább meg, hogy a hétvége mely napját – és abból is hány órát – szánunk a takarításra. Azt viszont próbáljuk meg a lehető legjobban kihasználni. 

3. Essünk túl a nehezén

Egy halogatónak talán ez a legnehezebb feladat. Nem muszáj rögtön az első nap belecsapni a lecsóba, legyen nyugodtan egy felvezető alkalom. Ezt követően viszont jussunk túl a „rettegett feladaton”, hogy utána már úgy érezzük, alig van hátra egy kis munka. 

4. Próbáljunk ki valami újat 

Banálisan hangzik, pedig az újdonság varázsa sokat segít. Régóta szeretnénk kipróbálni egy-két házi keverésű, környezetbarát tisztítószert? Vagy végre összedobnánk a felhalmozott illóolajainkból egy jó kis DIY illatosítót? Itt a remek alkalom!

5. Selejtezzünk 

Ha megszabadulunk a felesleges kacatoktól, az nem csupán a lakásunknak tesz jót, hanem a lelkünknek is. Főleg, ha a selejtezést jótékonykodással is összekötjük. A jó állapotú ruhaneműket, bútorokat, háztartási eszközöket, játékokat és könyveket adományozzuk el, ami nekünk felesleges, másnak kincs lehet. Közintézményekre is gondoljunk! 

6. Jutalmazzuk meg magunkat

Egy kis motiváló meglepetés belefér, ugye? Viszont ezúttal ne csoki vagy ruha legyen az ajándékunk, válasszunk inkább olyasmit, ami szép és hasznos lesz a csillogóan tiszta lakásba. Mondjuk a régóta kinézett rendszerező a szekrénybe, netán pár új polc a nappaliba. Vagy ha minden megvan, elég egy szép tavaszi kopogtató az ajtóra. 

Forrás: https://izeselet.hu/magazin/tavaszi-nagytakaritas-halogatoknak-6-tipp-hogy-kedved-legyen-belevagni/

Az ideális takarítási sorrend

Az első fázis: a száraz takarítás. Mielőtt bármilyen nagyobb műveletbe belekezdenél, készítsd elő a terepet. Pakold el a ruhákat, vidd le a szemetet, mosogass el és tegyél rendet az asztalokon.Olvasd el ezt is!Gyors takarítási forgatókönyv lustáknak

A második fázis: a porszívózás. Érdemes már itt beiktatnod egy “előporszívózást”, amivel a porcicákat, az kutya- vagy macskaszőr nagy részét, a sarat és a morzsákat összegyűjtöd. Máskülönben ezeket csak felvernéd vagy hurcolnád magaddal a papucsodon helyiségről helyiségre, tönkretéve ezzel saját munkádat.

A harmadik fázis: a törölgetés. A terep előkészítve, a földön összegyűlt por nagy része felporszívózva, jöhet a legnagyobb falat, az alapos portőrlés. Ha nagyon porosak a felületeid, előbb egy száraz ronggyal menj végig rajtuk, majd ezt követheti a vizes. A portörlő kendőt pedig időnként rázd ki a szabadban vagy cseréld tisztára rendszeresen.

A negyedik fázis: a második körös porszívózás. Mivel törölgetés közben vélhetően sok port lesöpörtél a földre, célszerű újra kezedbe venned a porszívót.

Az ötödik fázis: a textilek és drapériák cseréje. Noha sokan ezzel kezdik, az ágyneműk cseréjével érdemes megvárni, míg a törölgetés és a porszívó nem kavarja már a port a levegőben. Máskülönben észrevétlenül is beleeszi magát a tisztán elővett anyagok belsejébe.

A hatodik fázis: a felmosás. Ha jól dolgoztál, ezzel a művelettel már nem port és koszt gyűjtesz össze – a klasszikus felmosófejek erre nem is alkalmasak –, hanem a padló felfrissítése és a kisebb-nagyobb foltok eltüntetése kapja a fő szerepet.