06 31 780 2559 info@csillivilli.hu

Vissza a takarító cég főoldalára

Lakás takarítás, családi ház takarítás! A nagytakarítási területeket mindig több takarító alkalmazottunk takarítja. A tisztítószert vagy takarítási felszerelést biztosítjuk.

Takarításunk magába foglalja:
Minden hozzáférhető felület portalanítása és tisztítása
Pókhálók eltüntetése, falak porszívózása
Asztalok, bútorok, párkányok, szekrényajtók és fiókok külső felületének tisztítása, szakszerű felületkezelése
Székek, fotelek, ágyak, szőnyegek, ülőgarnitúrák porszívózása
Ajtók, ajtókeretek lemosása, tisztítása, szárazolás
Fém felületek, fogantyúk ápolása
Csövek, radiátorok tisztítása, belső részek porszívózása, törlése, külső felületek vagyszeres tisztítása
Lámpák, kapcsolók, fogasok, képek, radiátorok portalanítása, tisztítása
Ablakok, tükrök tisztítása; ragasztók, festékek eltávolítása karcmentesen
Mellékhelyiségek takarítása
Csempék, ajtó-ablak tokok tetejének portalanítása.
Mosdókagyló, kád, zuhanyzó, zuhany üveg, fertotlenítos tisztítása, valamint vízkőoldás
Savas tisztítás ha szükséges
WC antibakteriális tisztítása, savazása
Konyha takarítása, tűzhely zsírtalanítása
Páraelszívók zsírtalanítása, külső fémfelületek kezelése megfelelő eloxális vagy fémápoló szerrel
Hűtő külső fertőtlenítő tisztítása
Mosogató tálca és csaptelepei zsíroldása
Mikrohullámú sütő zsírtananítása kívül-belül
Konyharuhák, törölközők, függönyök mosása, cseréje
Növények gondozása, virágtartók tisztítása
Erkélyek tisztítása
Szőnyeg porszívózása, burkolatok felmosása, vagyszeres kezelés moppal
Összes emelet porszívózása és felmosása
Szemetes kiürítése

26 + 1 gyors és egyszerű tipp a takarításhoz!

Megérkezett a tavaszi nagy rendrakás és tisztítás ideje – ilyenkor jól jön minden tipp a takarításhoz, amellyel könnyebben és gyorsabban tudunk haladni. Lássunk néhány remek ötletet, hogy időt és energiát takarítsunk meg!

A tavaszi nagytakarítás talán senkinek sem a kedvence, noha a megújulás érzéséhez kifejezetten hozzájárul. A piszok mellett érdemes megszabadulnunk ilyenkor mindentől, ami csak tehert jelent a számunkra vagy nincs már szükségünk rá.

Lássuk azonban a legjobb tippeket a takarításhoz, melyekkel gyorsan és szépen haladhatunk előre, anélkül, hogy felesleges munkát csinálnánk magunknak!

1.Konyha: dolgozzunk az óramutató járásával megegyező irányban! Kezdjük mindig a takarítást a tűzhely jobb oldalán és ha körbeértünk a helyiségben, oda térjünk vissza. Ez azért célszerű, mert a tűzhely általában a konyha legmocskosabb része – ne hordjuk szét a piszkát máshova! Amit lehet – például a csepegtető tálcákat – áztassuk be meleg szappanos vízbe, később könnyebben letisztíthatjuk.

2.Mosdó –és mosogatócsapok: ha a természetesség jegyében keresünk tippeket a takarításhoz, először könnyed szappannal és vízzel töröljük át a csapokat, majd egy szórófejes flakonból hidrogén-peroxiddal, ezt követően pedig ecettel spricceljük le és hagyjuk, hogy a levegő megszárítsa.

3.Mosogatógép kitisztítása: heti egyszer érdemes egy kis szódabikarbónába mártott nedves szivaccsal letörölni a gép széleit, így a foltokat és az ételmaradványokat is eltüntetjük. Belsejét úgy célszerű takarítani, hogy edények nélkül futtassunk végig egy programot, csupán baktériumölő tisztítószert a tartályba töltve. Megfázási szezonban egy negyed csésze fehérítőt sem árt hozzá adagolni.

4.Tűzhely: a konyhai gép szinte mindig koszos, ezért fontos nemcsak tavaszi nagytakarításkor, hanem rendszeresen letisztogatni a gombjait, széleit, hogy ne gyűljön fel rajtuk a ragadós piszok.

5.Ételmaradék tároló kitisztítása: a rossz szagok elkerülése érdekében íme egy jó tipp a takarításához: vágjunk félbe egy citromot, dobjuk bele a tartályba egy kis só és néhány jégkocka kíséretében. A citrom szagtalanít, a só és a jégkocka pedig kitakarítja a maradékokat.

6.Csempék tisztítása: felejtsük el a nyomot nem hagyó papírtörlőt, kiváló tipp a takarításhoz, ha inkább mikroszálas kendővel dolgozunk. Nedvesen kitűnően törli a padlót és a csempéket, az üveget és a munkafelületeket is, nincs szükség mellette egyéb tisztítószerekre. Újrahasznosítható és olcsó.

7.Mosogatás: ésszerű megoldás az étkezések utáni, hosszas mosogatások elkerüléséhez, ha már az evés kezdetekor megtöltjük a mosogatót meleg, szappanos vízzel és abba rakosgatjuk bele a már használt edényeket, evőeszközöket. Míg elfogyasztjuk az ételt, áznak és a piszok nagy részétől megválnak. Sokkal könnyebb és gyorsabb lesz elmosni őket. Különösen a szószos, ragadós maradékokat ne hagyjuk állni a tányérban!

8.Tisztítsuk a mosogatószivacsokat: a szivacsok sajnos egyszerűen begyűjtik a baktériumokat, ezért érdemes minden este alaposan kifacsarni őket és 1 percre berakni a mikrohullámú sütőbe. Ha pedig már rossz szagúnak és elhasználtnak ítéljük őket, ideje a cserének.

9.Fürdőszoba: csillogjanak a felületek! Ha a szivacshoz, amellyel tisztítunk, adunk egy kis pluszt, csodákat tehetünk vele. Kiváló tipp a takarításhoz egy teáskanálnyi citromlével felturbózni a szivacsot, s azzal áttörölni az üvegfelületeket. Akár havi kétszer ismételjük ezt meg, hogy ne legyenek vízkövesek.

10.Zuhanyfüggöny: amennyiben penészedés fenyegeti a zuhanyfüggönyünket, tegyük be a mosásba néhány törölköző társaságában. Utána sokkal könnyebb lesz lesikálni, majd egyszerűen visszaakasztani a helyére, hogy megszáradjon.

11.Vécétisztítás: fontos tudni, hogy a citromsav remekül helytáll súrolószerként, ezért minden citromsavas termék könnyen és természetes módon tisztítja a vécét. Hagyjuk állni benne pár percig, majd öblítsünk.

12.Fürdőtisztítás:tipp a takarításhoz, hogy minden este, miközben a gyermek fürdik és játszik a kádban, töröljük le a kádat, a tükröt és a padlót – ha ezt majdnem minden nap megtesszük, szükségtelenné válik az egyszeri hosszas takarítás.

takarítástippek 10

13.Válasszuk a megfelelő seprűt: mi tudjuk a legjobban, milyen a padlónk és miféle tisztító eszköz a legalkalmasabb rá. Számos esetben elég egyszerűen felsöpörni a port és a leesett morzsákat, de olyan seprűvel, amely valóban hatékony a padlónkon. Ezért érdemes egy „személyre szabottat” venni. Beltérbe célszerű finomabb sörtéjűt, kintre inkább az erős, merevebb sörte a megfelelő.

14.Kell egy jó lapát: a helyes seprűhöz egy megfelelő kislapát sem árt, amellyel egyszerű összegyűjteni a koszt. A külső részekről befelé érdemes haladni, a szoba közepére gyűjtsük a piszkot és ott helyezzük a lapátra.

A cikket folytatjuk.

Forrás: Adrina – napidoktor.hu