06 31 780 2559 info@csillivilli.hu

Nagytakarítás Miskolcon és vonzáskörzetében

work 3

Nagytakarítást vállalunk, legyen az lakás, családi ház, iroda, üzem, bevásárló központ, étterem, vagy üzlethelyiség.

Konyha takarítási tippek

2013.01.16. Király Réka

Mint minden helyiségnek, a konyhának is megvannak a maga praktikái, amivel könnyedén tisztává varázsolhatod. Mi most megmutatunk neked néhány takarítási tippet, melyek nagy segítségedre lehetnek a konyhában. Íme:
 Mint minden helyiségnek, a konyhának is megvannak a maga praktikái, amivel könnyedén tisztává varázsolhatod. Mi most megmutatunk neked néhány takarítási tippet, melyek nagy segítségedre lehetnek a konyhában. Íme:

1. Állíts össze egy felszerelést!


Ha minden kéznél van takarítás közben, sokkal egyszerűbben megy majd a folyamat, ezért állíts össze egy kosárba vagy vödörbe tisztító felszerelést. Legyen benne:


– kisebb fogkefe a fugához, nagyobb kefe a makacsabb foltokhoz, papír törlőkendő és szövet törlőkendő
– használj gumikesztyűt, hogy a vegyszerek ne kezdjék ki a kezed
– legyen kéznél konyha tisztítószer, ablakmosó szer és hideg zsíroldó is


Ha takarítás közben nem kell keresgetned ezeket az eszközöket, időt takaríthatsz meg magadnak!

Otthonunk tisztán tartása egy folyamatos feladat, a tisztaság fenntartásáért napi szinten takarítanunk kell. Időnként viszont így is szükség van nagyobb lakástakarításra. Tudj meg róla többet itt: LakástakarításMint minden helyiségnek, a konyhának is megvannak a maga praktikái, amivel könnyedén tisztává varázsolhatod. Mi most megmutatunk neked néhány takarítási tippet, melyek nagy segítségedre lehetnek a konyhában. Íme:

2. Takarítás iránya


A takarítást mindig a helyiség tetejéről kezd. Először a csillárt, majd a szekrénytetőt, aztán a csempéket töröld le felülről lefelé haladva. Takarítsd le a konyhapultot is alaposan és fejezd be a folyamatot felmosással.


3. Adj időt a tisztítószereknek


A tisztítószereknek idő kell, hogy hassanak, ezért ha nem csak annyiból áll a takarítás, hogy lefújod a piszkos felületet tisztítószerrel, majd egyből le is törlöd, hanem e helyett hagyod kicsit állni a szereket, sokkal könnyebben el tudod majd távolítani a foltokat. Áztasd be kicsit a hűtőszekrény polcait, habos vízzel önts le finoman a tűzhelyet és a csempéken is hagyd kicsit állni a tisztítószert. Ha egy nagyon makacs foltot szeretnél eltávolítani, fújj rá tisztítószert, majd tegyél rá egy papír törlőkendőt, ez segít még jobban feloldani.Mint minden helyiségnek, a konyhának is megvannak a maga praktikái, amivel könnyedén tisztává varázsolhatod. Mi most megmutatunk neked néhány takarítási tippet, melyek nagy segítségedre lehetnek a konyhában. Íme:

Házi készítésű konyhai tisztítószer:


1. Keverj össze 1 csésze fehér ecetet és 1 csésze vizet egy palackba
2. A legjobb megoldás, ha spray fejes palackot választasz, így könnyedén lefújhatod a munkaterületeket, csempét és mikrohullámú sütőt.


Egyéb házi praktikák:


– A rozsdamentes acél edényeket szódabikarbónával teheted csillogóbbá
– A rozsdamentes acélról a vízkövet alkohollal lehet eltüntetni
– Helyezz el egy kis tálban szódabikarbónát, amely elnyeli a szagokat
– A vaníliaolaj is elnyel minden kellemetlen szagot, csepegtess egy kis anyag darabra és tedd a hűtőbe
– A mikrohullámú sütőbe tegyél egy tál vizet és bele citromkarikákat, melegítsd addig, míg gőz nem keletkezik: ez könnyebben feloldja az ételmaradékokat

Forrás: https://www.almaimotthona.hu/konyha-takaritasi-tippek-2.html