06 31 780 2559 info@csillivilli.hu
  • Építkezés utáni nagytakarítás! Korrekt árak, gyors, precíz munkavégzés! Fugák, csempék, padlózatok tisztítása, portalanítás, festék eltávolítás!

Építkezés / Felújítás utáni nagytakarítás

építkezés utáni takarítás

Bízza szakemberre! Gyors és precíz munkával biztosítjuk Önnek, hívjon bizalommal!

Hasznos, bevált és gyors takarítási tippek

A babapopsi törlőkendő például remekül takarítja a csapokat és a mosdót.

A karácsony közeledtével minden háztartásban az éves nagytakarítás egyike zajlik, ehhez azonban jó előre készülni, ha nem akarunk három napon keresztül csak sikálni. A takarítás pusztán azért bosszantó, mert ha nem csináljuk okosan, rengeteg időt elvesz az életünkből. Még akkor is, ha csak a portörlés, porszívózás, felmosás, fürdő, vécé takarítás a feladat.

39431784_xxl_1.jpg

Legalább kétórás meló is lehet, kivéve akkor, ha nem kéthetente csináljuk, hanem a mindennapokban pár másodperceket rászánunk a takarításra. Olyan tippeket szedtünk össze az internetről és a Facebook csoportokból, amik segítségével megkönnyíthetjük a karácsonyi nagytakarítást, és lerövidíthetjük az arra szánt időt.

Jó háztartási gépek és okosan kialakított tárolórendszer nélkül a fehérben úszó lakásokat biztos, hogy sok idő folyamatosan tisztán tartani. Az olyan konyhában azonban, mint amilyen az alábbi, eladó Szondi utcai lakás, pillanatok alatt megoldható a rendrakás és takarítás.

Kattintson a képre!

1_43.jpg

A nedves törlőkendő például igen hasznos darab, pár pillanat alatt szépen letakarítja a csapokat és a mosdót, így ha valaki rendszeresen használja a hétköznapokban, akkor nem kell hatalmas nagytakarítást csapnia.

A nedves törlőkendő arra is jó, hogy a padló melletti szegőléceket végigtöröljük, sem a felmosórongy sem a porszívó nem tudja annyira hatékonyan eltüntetni onnan a hajszálakat, porcicákat. Pár percet kell erre szánni, és kész is. A napi félórányi takarítással elkerülhető, hogy kéthetente nagytakarítani kelljen a lakásban.

A legnagyobb problémát a bevízkövesedett vizes blokk adja a lakásokban. A vízkő ellen az a legjobb megoldás, ha az egész felületet telefújjuk ecettel vagy citromsavval, majd állni hagyjuk: közben esetleg levisszük a gyereket a játszóra vagy a kutyával sétálunk, bevásárolunk. Majd már csak át kell öblíteni és le kell törölni száraz papírtörlővel, és kész is a fürdőszoba. 

A hatékony takarítási trükk a legegyszerűbb: használat után érdemes rendet rakni. Ezzel lehet a legtöbb időt spórolni, nem gyűlik fel annyi tennivaló, és könnyebb kitakarítani azt a lakást, amelyikben nagyjából rend van, és nagyjából tiszta, csak a porszívózás, felmosás az, amit heti két alkalommal el kell végezni.

Szennyest a szennyestartóba, az esti vacsora után beindítani a mosogatógépet ésatöbbi. Ezek pár másodpercnyi feladatok a mindennapokból, amik ha összegyűlnek, akár többnapos házimunkát is jelenthetnek.