06 31 780 2559 info@csillivilli.hu

Fertőtlenítés / Biotakarítás Miskolc

work 6

Manapság már minden 4. ember szenved valamilyen allergiás tünettől, ezek jelentős része összefüggésbe hozható valamilyen kemikália vagy vegyszer használatával. Vissza a TAKARÍTÓ CÉG főoldalára

Manapság egyre több háziasszony használ természetes tisztítószereket a takarításhoz, barátnőm már nekem is mesélt a praktikáiról, én viszont még nem próbáltam, de kíváncsivá tett a téma. Ezért összegyűjtöttem Nektek pár természetes tisztítószert a boltokban kapható, vegyszeres változatok helyett. Íme:

Manapság egyre több háziasszony használ természetes tisztítószereket a takarításhoz, barátnőm már nekem is mesélt a praktikáiról, én viszont még nem próbáltam, de kíváncsivá tett a téma.

Az otthonod folyamatos tisztántartása nem egyszerű feladat. A Kék Harmónia Kft. precíz és megbízható takarítási szolgáltatásokat kínál  cégek és magánszemélyek számára. Az általános tisztasági szolgáltatásokon túl foglalkozik tiszta terek, csarnokok, kórházak  takarításával és karbantartásával is.

Desztillált fehér ecet

 Az ecet egy természetes sav, amely 98%-ban elpusztítja a baktériumokat. Ez egy nagyszerű fertőtlenítő, használhatod konyhában vagy fürdőszobában is. Ha mikrohullámú sütőben felmelegíted, még jobb hatást érhetsz el.  

Használható:

 – Rozsda eltávolítására fémekről- Folttisztításra textileken- Felélénkíti, újjáéleszti a fa- és bőr bútorokat: permetezz egy kis ecetet egy puha rongyra és töröld át vele a felületeket- Kádak, mosogatók fertőtlenítésére- Ásványlerakódások eltávolítására kerámiáról 

Természetes tisztítószerek

Szódabikarbóna

 Mindenki tudja, hogy a szódabikarbóna elnyeli a szagokat és mindezek mellett remek tisztítószer is. Forró vízzel összekeverve remek tisztítószert kapunk, amit fürdőszobában és konyhában is lehet alkalmazni. 

Használható:

 – Súrolószerként: tegyél egy kis szódabikarbónát a mosogató szivacsra és egy kis mosogatószert is, így könnyebben le tudod súrolni az odaégett maradékokat.- Ezüst evőeszközök tisztítására: a 3 evőkanál szódabikarbónából és 1 evőkanálból álló pasztával dörzsöld át az evőeszközöket.- Sütő és mikrohullámú sütő tisztítására.- Zsírkréta nyomok eltávolítására falakról, bútorokról.  

Természetes tisztítószerek

Citrom

 A citromot előszeretettel használják a kozmetikai iparban is, de az otthonodban is nemcsak teában, hanem takarításhoz is tudod hasznosítani.  

Használható:

 – Mikrohullámú sütőben és hűtőben szagelszívóként: csak vágj félbe egy citromot és helyezd el.- Fehérítésre: áztasd be a ruhákat citromos vízbe, hogy visszanyerjék ragyogó fehérségüket és mindemellett jó illatuk is legyen.- Tisztítószerként fürdőszobába. 

Természetes tisztítószerek

Sütőpor

 „Kicsi a bors, de erős” – tartja a mondás, és így van ez a sütőpor esetében is: egy kis zacskó rengeteg dologra képes, ráadásul nagyon olcsó tisztítószer is.

Használható:

 – Eldugult lefolyóknál.- Penész, foltok és kellemetlen szagok eltávolítására.- Mosógép és mosogatógép tisztítására: indíts el egy üres programot egy csomag sütőporral – nemcsak tisztít, de megszünteti a kellemetlen szagokat is. 

Természetes tisztítószerek

Kávézacc

 Bár maga a kávé egy drágább dolognak számít, ha igazán fel akarsz használni minden szemet, ne öntsd ki a kávézaccot sem, hiszen azt is alkalmazhatod takarításnál! 

Használható:

 – Szagtalanítóként: rakd egy kis zacskóba és úgy helyezd el- Súrolószerként: csersavtartalma feloldja a szennyeződéseket.- Dugulás elhárítására

Forrás: https://www.almaimotthona.hu/termeszetes-tisztitoszerek.html